Последната музикална продукция на Тейлър Суифт - The Tortured Poets Department, стана първият албум, който достигна над 1 милиард стрийма за една седмица на платформата „Спотифай“, съобщи сайтът на „Билборд“. 

Той излезе на 19 април и постави постави първо рекорд с 300 милиона стрийма за един ден в историята на „Спотифай“.

В 11-и студиен албум на носителката на „Грами“ е сингълът Fortnight с участието на американския рапър Пост Малоун, който е превърна в най-слушаната песен в „Спотифай“ за един ден. Часове след като продукцията с 16 изпълнения, поп звездата  Суифт обяви и разширена версия с допълнителни 15 песни, озаглавена The Anthology.

Оттогава The Tortured Poets Department събира повече от един милиард стрийма на платформата „Спотифай“, което го прави най-слушаният в историята, отбелязва "Билборд".

Това е поредният рекорд за Тейлър Суифт. Друго нейно постижение е в „Епъл мюзик“. За първите 24 часа от излизането си The Tortured Poets Department достигна повече стриймове от всеки друг поп албум в историята на платформата. През първите четири дни на пазара са продадени 800 000 копия на винил. Така Суифт счупи собствения си рекорд за най-много продажби на музикални плочи, надминавайки предишните 693 000 копия на албума 1989 (Taylor‘s Version) през първата му седмица от появата му на пазара.

Въпреки впечатляващия комерсиален успех, музикалните критици не са така впечатлени от новата продукция на супер звездата. Сравнително деликатен коментар е, че тя е заложила в него повече на количеството, отколкото на качеството - от Ейдриън Хортон арт критика на "Гардиън". "Двойният албум започва да се усеща като домашна работа, дори и от позицията на фен", добавя той.

„През цялото време тя страда от проблеми с качествения контрол", написа музикалният критик Спенсър Корнхабер в The Atlantic.

"Ню Йорк тайм" озаглави рецензия за албума: "В "The Tortured Poets Department" Тейлър Суифт би могла да използва редактор."

Според рецензия във "Вашингтон пост" "новият албум на Тейлър Суифт се усеща като мрачен, безмилостен и пресилен".

Суифт, която е възхвалявана за своите текстове, тук също на моменти търпи коментари със строфи, определяни като малко измъчени - като „Облакът дим излиза от устата му като товарен влак през малък град“...