Русия обяви за издирване чрез своето МВР двама украински президенти – настоящия Володимир Зеленски и предишния Петро Порошенко. Но пази тайна за какво са ѝ...

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пак се заплете във фантазиите си кой води хибридна война. Това, разбира се, е НАТО.

В Швеция пък запалиха Корана точно преди започването на проявите за конкурса „Евровизия“.

А в Германия крайнодесни пребиха евродепутат социалдемократ.

У нас Слави Трифонов се включи в т.нар. лидерска битка в София - той ще е водач в 25-и МИР и ще мери сили с Бойко Борисов (ГЕРБ), Корнелия Нинова (БСП) и Ицо Хазарта (ПП-ДБ).

Поредна смърт на родилка и бебето ѝ в Самоков почерни Великден и стана част от дългата хроника подобни случаи. 

Гръцката полиция успя да отърве българка, отвлечена от трима похитители гърци - отнели ѝ документите, принуждавали я да им слугува, единият я натискал да се омъжи за него. Но жертвата успяла да сигнализира силите на реда. 

И накрая, но не по важност. У нас излиза „За произхода на времето. Последната теория на Стивън Хокинг“ от близкия сътрудник и биограф на Стивън Хокинг – Томас Хертог. Българската публика очаква Хертог след седмица, за да чуе от първа ръка прозрението:

"От една страна, това е време на голяма надежда. Самата широта на разкриващите се пътища е наистина фантастична в сравнение с всичко, което сме преживели досега. В някои разклонения на бъдещето нашите днешни избори ще действат като трамплин към невъобразими иновации и постчовешки разцвет. В бъдеще човешката епоха ще представлява забележителен преход между първите почти четири милиарда години на мъчително бавна дарвинистка еволюция и следващите несметни години на еволюция, движена от технологично и интелигентно проектиране – както тук на Земята, така и далеч отвъд."