Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с атрактивен мултимедиен разказ за скритата власт в България от сърцето на София – площадът пред Народен театър „Иван Вазов“.

Лидерите и знакови лица на коалицията - Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова ясно заявиха, че искат България да се превърне в нормална европейска държава. Ще се борят със скритата власт, за да се върне реалната власт в ръцете на хората. 

Днес над 1000 симпатизанти в София, Бургас и Пловдив се събраха на знакови места в градовете, за да дадат старт на предизборната кампания на ПП-ДБ, обединени от мечтата за промяна в България, която могат да направят със своите гласове за номер 14 на 9 юни.

"Вярвате ли, че има справедливост в България, или че службите работят за сигурността на българите, а не за да правят компромати, или че регулаторите работят за гражданите, а не за задкулисието на Пеевски и Борисов? Представям ви една нова социология, която дава отговор: Над 80% от българите не вярват в това! Те усещат, че вече 30 г. някой подменя дневния ред на българите. Имаме мнозинство за промяна - трябва да покажем пътя как да се случи тя. Всички заедно можем да го направим. Време е властта да дойде при хората. Ако 80% от хората повярват, че всичко зависи от тях, България ще бъде различна!", каза Кирил Петков, водач на листата в Перник и в 24 МИР София.

А Асен Василев допълни, че:

"Това е присъда върху системата, а не върху правителствата. Когато играта е направена така, че винаги да губиш, е много трудно да спечелиш."

А защо трябва всеки един българин да излезе да гласува на 9 юни – Надежда Йорданова бе категорична:

"На избори сме, защото те се уплашиха, че ще им бъде отнета скритата власт. Отново сме на кръстопът - към нашето бъдеще или да се върнем преди 3 г. Аз няма да се откажа, ние няма да се откажем. Търсим вашата подкрепа, за да наложим вашия дневен ред. Гласувайте, защото сме верни на България." 

Именно с високата избирателна активност ще се постигне голямата промяна в България, за да се промени моделът по-който парите отиват обратно при хората. 

"За да се случи промяната, не трябва да се залъгваме с еднократни действия. 80% от българите не харесват системата, в която живеят и трябва да я променим. 30 години ни се обяснява, че държавата е бедна и пенсиите трябва да са ниски, или че няма пари за общините, нито за добро здравеопазване и образование. Е, случи се. Хората искат европейската система на управление, в която парите отиват при всички хора. Да помогнем на тези 80% да повярват, че ако искат нова система, трябва гласуват на 9 юни", каза Асен Василев, който днес откри предизборната кампания и в Пловдив като водач на листата там.

Василев е водач на листата и в Хасково.

Обръщение към симпатизантите в столицата направи и ген. Атанас Атанасов, който е кандидат за депутат от 23 МИР в София. 

"Аз съм председател на ДСБ, която тази година става на 20 г. и когато я създаваме избрахме девиза "За силна България в обединена Европа", който звучи актуално и днес. Продължаваме и днес да работим за това и да утвърждаваме смисъла на тези думи." 

А със специално видео обръщение се включи и доскорошният премиер Николай Денков.

"През последните дни се срещнах със стотици хора от различни краища на страната и изводът е един – струваше си. Това, което успяхме да постигнем в правителството, е стигнало до много хора - увеличението на доходите, безплатните лекарства, подкрепата за образованието и здравеопазването, за бизнеса, за общинската инфраструктура – с безпрецедентното финансиране, което отпуснахме. Тези приоритети ще се запазят и занапред - и ще се борим за да не спрат дотук. 

Много е трудно вече някой да излъже хората, че България е бедна държава. Не, тя е богата, стига да не бъде крадена.  Затова – подкрепете ни, за да продължим напред, а не да се върнем назад към времената на «постната пица» и «бухалките». Единственото, което ни трябва, е вашата подкрепа! Дайте ни я, за да продължим", каза Николай Денков със специално включване от Морската градина в Бургас, където днес също стартира предизборната кампания в града като водач на листата на ПП-ДБ.

Той е водач на листата и в Шумен. 

Стотиците гости пред Народния театър в София се срещнаха и с кандидатите на коалицията за Европарламента /линк към листата/ - представена от водача Никола Минчев.


 

"Изправени сме пред поредните предсрочни парламентарни избори, но този път актуална е и европейската тематика – позицията и гласът на България в Европа са важни. Когато търсим пример за по-качествено образование, здравеопазване, правосъдие - за по-добър стандарт на живот, инстинктивно обръщаме глава към Европа. Затова, естественото място на България е в  сърцето на ЕС. Днес уверено можем да заявим ,че тези евроизбори са различни от предходните. Защото от 2 години насам светът е различен, Старият континент е различен. Отстояването на позицията ни в Европа не е функция на високи децибели, а на аргументи. С гордост представям настоящата листа на ПП-ДБ, която съчетава качество, амбиция, опит. Листа, която заслужава да бъде избрана", каза Никола Минчев.

Кандидатите за народни представители от коалицията ПП-ДБ Вяра Тодева, Явор Божанков, д-р Таня Андреева и Стоян Михалев поздравиха софиянци и заявиха своите приоритети за 50-ото Народно събрание. 

"Днес съм тук, в нашия град, за който бях категорична, че няма причина войник с шпагин на чужда армия да бъде в центъра на София. Демонтажът на "Паметника на Съветската армия" бе знак за това каква е визията ни за нашата България – европейска и демократична държава, в която никой не е над закона, без чужди тотеми, схеми и далавери. И ще се боря с цялата сила на закона в следващия парламент, защото България може да е друга", каза Вяра Тодева, която е кандидат за народен представител в 23 и 24 МИР София.

"Често чувам: “колко пъти трябва да ходим на избори”, “не ви ли омръзна” и разбирам умората, а понякога дори и разочарованието на хората. Но знаете ли, няма да се откажа да вярвам, че има смисъл в това, докато България не се превърне в истински демократична, европейска държава. Знам, че ние можем да я направим такава и ще се борим по възможно най-честния начин това да стане реалност", каза Таня Андреева, кандидат за народен представител в 24 МИР в София. 

"Предстои ни кампания, в която ние ще опитаме да убедим хората, че държавната власт може да се управлява различно и дадохме добър пример за това на бизнеса и общините. Срещу нас са хора, които ще искат да запазят стария начин на управление на държавната власт. Искат да ни убедят в 3 неща: че реформи не ни трябват, че няма смисъл да гласуваме и да представят успеха като неуспех. Трябва ли наистина да се убеждаваме, че имаме дълг към нашата родина да отидем и да гласуваме на 9 юни с номер 14", каза Явор Божанков, водач на листата на ПП-ДБ в Габрово. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ