Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет.

"Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста", съобщават още от пресслужбата на Министерски съвет.

Както Клуб Z писа, решението се промъкна по странен начин отнякъде като акт на Министерския съвет и предизвика дискусии. Първо - защото "детската" болница ще лекува "деца над 18 г." и второ - заради продължаващите от години неуредици и продължаващото отсъствие на Национална държавна детска болница.

"Мама и аз" се свързва със "Сърце и мозък" и "Търговска лига" на Тихомир Каменов.

Служебното правителство единодушно бе обвинено в лобизъм от президента и вицепрезидента, от ПП-ДБ, които дори щяха да подават сигнал в прокуратурата и от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.

След почти две денонощия мълчание, половин час преди да излезе информацията от Главчев, най-после с позиция излязоха и от ГЕРБ. Тя не е против "Мама и аз", а че подкрепят изграждането на Национална детска болница.